Pracownia Badań Mikrobiologicznych w Poznaniu
z działami:
- badań mikrobiologicznych żywności
- badań mikrobiologicznych pasz
- przygotowywania pożywek mikrobiologicznych i szkła laboratoryjnego
Kierownik pracowni
mgr Lidia Dziwińska
E-mail: WYŚLIJ WIADOMOŚĆ; WYŚLIJ WIADOMOŚĆ
Tel. +48 61 868 93 47 wew. 167 ,168, 186
Asystenci wiodący
- Dział badań mikrobiologicznych żywności
mgr Emilia Jaroszewska
E-mial: WYŚLIJ WIADOMOŚĆ
Tel. +48 61 868 93 47 wew. 167, 168, 186 - Dział przygotowywania pożywek mikrobiologicznych i szkła laboratoryjnego
mgr inż. Katarzyna Dawszewska
E-mail: WYŚLIJ WIADOMOŚĆ
Tel. +48 61 868 93 47 wew. 142
Do zadań Pracowni Badań Mikrobiologicznych należą w szczególności:
- badania mikrobiologiczne żywności pochodzenia zwierzęcego, oznaczanie pozostałości antybiotyków i innych substancji hamujących oraz badania stanu higienicznego zakładów produkcyjnych,
- badania mikrobiologiczne pasz, oznaczanie pozostałości antybiotyków i innych substancji hamujących,
- przygotowywanie pożywek mikrobiologicznych i szkła laboratoryjnego dla potrzeb Zakładu Higieny Weterynaryjnej w Poznaniu,
- wykrywanie drobnoustrojów chorobotwórczych w żywności pochodzenia zwierzęcego i w paszach techniką molekularną PCR.
Redakcja podstrony
- Podmiot udostępniający informację
- Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Poznaniu
- Pierwsza publikacja
- Katowice IntraCOM.pl 2021-06-23 13:29
- Aktualizacja publikacji
- Daria Bartoszewska 2024-04-18 10:35
- Wytworzenie publikacji
- Daria Bartoszewska 2024-04-18 10:35
- Zatwierdzenie
- Lidia Zwierzchowska Cerek 2024-04-18 10:35